Muffinkowy Raj - muffinki bananowe z toffi

Muffinki z bananami i toffiSkładniki na 12 muffinek
3 dojrzałe banany
125 ml oleju roślinnego
2 jajka
250 g mąki
100 g cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g toffi (krówki najlepiej jak najbardziej kruche)
garść płatków migdałów lub płatków owsianych


Rozgrzać piekarnik do 180o C.
Banany rozgnieść na gładką masę i odstawić na bok. Do miseczki wlać olej, dodać jajka i dokładnie wymieszać. Do osobnej miski wsypać mąkę, cukier, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia.

Połączyć suche i mokre składniki, dodać mus bananowy. Krówki pokroić na drobne kawałki i dodać do ciasta, wymieszać, nałożyć równe porcje do foremek. Posypać płatkami. Piec w temp. 180 stopni około 20 minut. Muffinki najlepsze są następnego dnia.